Skip to content Skip to footer
Bagijnhof 20 . 1671 CD . Medemblik . 0227 795091 . info@haakvrouw.nl

ALGEMENE VOORWAARDEN

BESTELLING
Bij bestelling ga je akkoord met de bestellings- en leveringsvoorwaarden van Haakvrouw. In geval van (type)fouten in de prijs, waardoor de prijs niet meer in verhouding staat tot het product, heeft Haakvrouw het recht deze producten niet te verzenden. Per mail word je hiervan op de hoogte gebracht. Alle prijzen zijn in euro, inclusief 21% BTW (boeken 9%) en exclusief verzendkosten, tenzij anders aangegeven.

BETALING
Bij een bestelling ontvang je een bevestiging per e-mail met het ordernummer, de aangekochte items en het eindbedrag. De orderbevestiging is tevens je factuur. Je kunt betalen via iDeal, Afterpay (€1,95 verwerkingskosten), Bancontact/Mistercash, Sofortbanking of Giropay. De bestelling wordt pas in behandeling genomen na ontvangst van betaling. Elektronische betalingen worden direct gecontroleerd, dus kunnen wij snel handelen. Evt. kortingscodes kunnen niet met terugwerkende kracht worden gebruikt.

BETALINGSGEGEVENS & REGISTRATIE
Rekeningnummer: NL82 RBRB 09441819 10 (Haakvrouw, Medemblik) | BIC-code bank: RBRBNL21 | KVK – 64023613 | BTW-identificatienummer: NL002095581B39.

VERZENDING
Alle bestellingen worden verzonden via MyParcel met PostNL. KOSTEN. Voor verzendingen binnen Nederland: boven de 49 euro betaalt Haakvrouw de verzendkosten. Onder de 49 euro betaal je 6,95 euro (pakket) of 5,25 euro (brievenbus). Voor verzendingen naar België en Duitsland: boven de 99 euro betaalt Haakvrouw de verzendkosten. Onder de 99 euro betaal je 11,50 euro. Voor verzending naar andere landen leveren wij maatwerk en zijn de verzendkosten afhankelijk van het desbetreffende land. Je kunt je verzending volgen via de track & trace-code die je ontvangt zodra het pakket is klaargemaakt. Verzenden is op eigen risico van de klant. Haakvrouw is niet verantwoordelijk voor deze verzendingen en niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade tijdens de verzending. Haakvrouw is niet aansprakelijk voor overschrijding van de aangegeven levertijden of verlies of beschadiging door PostNL. Wij zorgen ervoor dat de producten goed en veilig verpakt worden. Zorg ervoor dat je adresgegevens juist ingevuld worden, het zou zonde zijn als de bestelling niet aankomt als gevolg van onjuist verstrekte adresgegevens. Foutief geadresseerde pakketten of pakketten die na diverse bestelpogingen niet worden aangenomen, komen automatisch retour bij Haakvrouw. De portokosten voor het opnieuw verzenden van deze bestelling zijn op kosten van de klant.

LEVERTIJD GARENS & GEREI & BOEKEN
Haakvrouw streeft ernaar om elke bestelling nog diezelfde (werk)dag te verzenden (indien voorradig), maar houdt een levertijd aan van 3 werkdagen. Als een product onverhoopt niet op voorraad is, krijg je hierover z.s.m. bericht. Wij doen er alles aan het desbetreffende product binnen twee werkdagen in huis te hebben en te verzenden. Haakvrouw doet niet aan nalevering, dat wil zeggen dat je hele bestelling in één keer wordt verzonden, tenzij de levertijd van een product langer dan tien werkdagen bedraagt. De nazending is in dat geval op kosten van Haakvrouw.

BEDENKTIJD, HERROEPING & RETOURNEREN
Indien de bestelling niet aan je wensen voldoet, dan kun je, zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen ruilen of retour zenden. Neem z.s.m. contact op met Haakvrouw. Je ontvangt instructies voor de retourzending per mail. Als deze instructies worden opgevolgd en het artikel verkeert in goede, originele staat, dan wordt de aankoopwaarde excl. verzend- en evt. betaalkosten binnen vijf werkdagen na ontvangst van de retourzending teruggeboekt. Kosten voor de retourzending zelf zijn voor de klant. Haakvrouw behoudt het recht retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag te compenseren wanneer het vermoeden bestaat dat het artikel reeds is gebruikt of wanneer het artikel ten gevolge van de retourzending is beschadigd. Haakvrouw behoudt het recht retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen wanneer de artikelen niet binnen 14 dagen na aflevering van de bestelling zijn geretourneerd.

GARANTIE GARENS & GEREI
Haakvrouw staat ervoor in dat de geleverde artikelen deugdelijk zijn en voldoen aan de in het aanbod vermelde specificaties. Uitzondering hierop vormen eventuele kleurverschillen. Bij het nabestellen van garenskunnen wij niet garanderen dat u hetzelfde verfbad ontvangt. Gebreken die zijn ontstaan als het gevolg van normale slijtage of die zijn te wijten aan aanmerkelijke schuld van de klant vallen niet onder de garantie. Na het wassen van een product vervalt de garantie.

ANNULEREN
Een (deel van een) bestelling kan  geannuleerd worden na betaling en voordat verzending plaatsvindt. Het aankoopbedrag wordt binnen 5 dagen terugbetaald. Eventueel gemaakte betaalkosten worden niet teruggeboekt.

OVERMACHT
Haakvrouw hoeft zich niet aan de genoemde verplichtingen naar de klant te houden als wij gehinderd worden door overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval verstaan bedrijfsstoringen bij Haakvrouw, transportstagnatie of problemen die de leverancier aangaan.

PRIVACY
Haakvrouw geeft geen persoonsgegevens van klanten aan derden door. Wij gebruiken klantgegevens alleen voor het verwerken van de bestellingen en slaan je adresgegevens NIET op voor nieuwsbrieven of dergelijke zaken.

INTELLECTUEEL EIGENDOM
Haakvrouw behoudt de rechten en bevoegdheden die ons toekomen op grond van de Auteurswet en andere intellectuele wet- en regelgeving. Tekst- en beeldmateriaal van deze site mogen alleen gebruikt worden met uitdrukkelijke toestemming. Alle fotografie is gemaakt door Marcel Rob Fotografie te Oostwoud en het copyright op beeldmateriaal ligt bij Marcel. Op al onze patronen rust copyright. Ze mogen absoluut niet worden verspreid. Bij constatering van het onjuist gebruik van onze patronen, leggen wij een boete op, conform de regels omtrent copyright. Wij verkopen geen losse patronen. Wij verstrekken de patronen één keer en nooit digitaal, alleen op print.

SUGGESTIES, VRAGEN, KLACHTEN
Wij willen ons altijd beter inzetten, dus mocht je tips hebben hoe het beter kan, laat het ons weten. Mist er iets in ons assortiment? Wij doen ons uiterste best om het artikel te verkrijgen. Met de grootste zorg en liefde willen wij alles zo goed mogelijk doen. Mocht er onverhoopt iets mis zijn gegaan, dan weten wij zeker dat er samen een oplossing op te vinden is. In het contactformulier kun je eventuele suggesties, vragen en/of klachten melden. Omschrijf je suggestie, vraag en/of klacht en vermeld het eventuele bestelnummer en de aankoopdatum. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Check a.u.b. wel eerst even of het antwoord op je vraag op de website te vinden is.